mia-

Senaste inläggen

Av Mia - 16 april 2012 07:03

Perlys är helt fantasktisk. Vilka framsteg han gör.

Hopptränade honom i onsdags. Han och Elise var fantastiska. Allt bara flöt på fantastiskt.

Tävlingen gick bra. Elise tog det extremt lugnt. Men han jobbade på fint. Blev mycket bra social träning för honom.


   


Idag ska jag till huvudstaden. Ska på informationsmöte angående min närstående OP

Känns riktigt bra. Dock mindre trevligt med en resa till sthlm. men men det får man väl genomlida....ANNONS
Av Mia - 11 april 2012 11:23

Jaha en vecka sedan jag bloggade sist... nu får jag skärpa till mig. Ska jag göra detta få jag väl göra det ordentligt.....


Jaha uppdatering. Denna vecka har det inte hänt någe med vikten. Foten bråkar, så det är extremt svårt med tränig. Försöker tänka lite på vad jag stoppar i mig.. Lyckats lite iallafall. Bubbelvatten är gott. haha...

Idag har jag lyckats träna lite. Fick med mig Elise på att dansa lite på dansmattan. Hahahhaha många skratt senare. Så sitter man här och flämtar aningen svettig... Gick faktisk riktigt bra trotts en fot som skriker att jag ska sätta mig ner... Jaja många bäckar små... Elise var riktigt duktig, hon höll i längre än mig. Bra jobbat.

  

Jaha stalluppdatering:

Perlys är så himla duktig, det går verkligen framåt nu. Elise har vart i sthlm hela helgen så jag har haft lillemannen för mig själv... stackars ponny!!!!!

Vi har tränat att han ska acceptera att bli sprayad på. Att han ska stå stilla i gången när jag tar av täcke, utan att sita fast. Vi har tränat att hålla upp hovar och "spika" på dem. Vi har även haft en del träning för hand. Träna lite inför visning.

Sedan har jag tränat honom i corallen. Guuuud så duktig han är där nu. Han tar instruktioner underbart. Han är uppmärksam och vill verkligen jobba.

I måndags så longerade jag honom på gräsbanan. Ingen inspänning eller så. Bara träns och lina. Då hoppade vi..... oooooo vad han ville hoppa. Så härligt, han hade bjudning mot hindren. Han hoppde väldigt fint. Inga stora katt eller kanin hopp. Fina avvägda språng. Tog alla hinder på banan. Super killen #1  


I går skulle det ha vart hoppträning. Men vädregudarna protesterade. Här skulle det inte hoppas. Regnet öste ner och vinden ven.   Så när jag sitter på jobbet så bestämmer vi oss för att vi ställer in.... Elise är redan ute i stallet. Solveig hade kört ut henne dit.

Så när jag kommer till stallet möts jag av en helt fantastisk syn. På vägen från stallplan kommer det en drös hästar och ryttare. I regnet. De ska rida ut. haha..... Det hade nästan tömt stallet. Det tog någon minut dock innan jag ser att det är något som inte stämmer. Ryttaren på en svart D-ponny är för liten...... mycket för liten... vänta..... det där är mitt barn.... men Perlys är ju med.... Jaha de har bytt ponnys med varandra. Elin sitter på Perlys och Elise sitter på Eddie. Haha.

Sedan var Laura, Vanessa, Blizze, Luna  och Emilia med också.... 7 hästar och ponnyer i regnrusk. Hästar med regntäcken. Blöta ryttare, halvdränkta hästar... Önskar att jag hade haft kameran. Vilken ridlägergäng!!!! Så underbara.

Perlys skötte sig. Skööönt. Alla var nöjda och glada....     och väldigt våta...   


Nu ska jag snart bli inlåst på brandstationen igen..... APT som förstör min dag... men men ikväll ska Elise hoppa Pelle. Det är ju tävling på lördag. Känns som sista chansen att träna...

Nästa helg är det dressyrtävling. Spännande..


Nehe dags för frukost....  


ANNONS
Av Mia - 3 april 2012 19:39

Idag har det vart en toppen dag!

Började dagen med att jag fick veta att min remiss för OP är skickad till S:t Görans sjukhus. Spännande. Så nu får vi se hur lång väntetid det är där.

Hoppas att det börjar hända saker snart. Är verkligen taggad och vill ha min OP nu. Längtar efter att börja flyta.

Men vågar inte börja än. Vill ha datum så jag pallar med att flyta hela tiden fram till OP.


Sedan har det vart träning i stallet idag.

Började med Elise - Perlys och Ann - Druvan

De skrittade fram runt bergshagen. Perlys hade damp, ADHD och lite autism varningar. Livet lekte och han gick i sin egna värld. De han bara in på banan så flög fan i han och elise fick smaka på gruset igen...... Vi hade ju sagt att hon skulle sitta kvar idag....

Jaja börjar rida fram, det går bra. Fin trav lyssnar ganska så bra. Får en super galopp. Börjar trava bommar. Går riktigt bra. Perlys trampar på fint.

Har ett litet hinder på diagonalen. ca 25cm högt med en markbom 2.5m innan. Trava detta. Perlys är lite skeptisk så första gångerna skrittas det över. Sedan får jag Elise att tuffa till sig och driva på. OJ..... grand prix nästa. Han hoppar ca 1m över detta lilla hinder. Elise är inte riktigt med sitter kvar men gör sig illa i tummen. Stackars liten. Hoppar igen  och det går riktigt bra.

Nu över till att testa studs. Elise och Perlys får hålla sig till endast ett studs = 2 hinder.

Höjden var ca 30cm Perlys tar detta på första försöket ingen tvekan. Tar det en gång till med lite mer tryck.. kanon!!!!! super fint.

Nu blir det hela banan. Trava 4 bommar. Travhoppa diagonalen ca 25cm. sedan studsen i galopp. JAAAAAA super kille. Tappar balansen lite i studsen så han orkar inte riktigt hålla galoppen men han tvekade inte. Massa klappar och en godis. Nu ska vi vara supernöjda.


Sedan var det dags för Hoppgruppen. En grupp tjejer som ska träffas 4 tisdagar och rida tillsammans.

Det gick kanon. De hade samma övningar bara lite högre. Diagonalen låg på 50-60 cm. Studsen varierades ganska mycket i höjd. Från ca 20 cm till att ha slut hindret på närmare 80cm.

Nu var det dock 3 hinder i studsen. När tjejerna var varma i kläderna fick de släppa tyglarna över hindrena. Mycket nytttigt att träna på att hoppa låga hinder och gå över bommar utan att få hålla i tygeln.

Vilka duktiga tjejer. De bangade inte för någe. Alla skötte sig exemplariskt. Nu vet jag lite vad jag har att jobba med till nästa vecka. Då ska vi hoppa lite mer.


Hoppi galoppi

Av Mia - 1 april 2012 14:56

Perlys fick vila igår. Det blåste storm så hon som skulle rida ut med honom valde att låta honom stå. Ett mycket klokt beslut. Blev så glad att läsa att hon hade pysslat med honom i stallet och att han hade vart så snäll. Skönt.

Idag ska jag hämta upp Elin så ska vi till stallet och dressyrträna Perlys. Sedan har jag även lovat att kolla på Eddie.

Känns så himla bra att Perlys har landat lite igen. Nu till det bättre. Han är lugn och go. Precis den ponnyn som jag tog hem till Flättna.

Fnissade lite åt honom igår. Jag tänkte att vi kunde trickträna lite i boxen.... haha stackars liten han blir ju alldeles till sig när man har en godisbit i handen. Lillsöt.

Jaja det blir nog bra.

Jag tror på Elise och Perlys. Om de bara kan hitta varandra så kommer allt att falla på plats. Han måste lära sig att lita på Elise. De behöver lite mer markträning. Ska nog ta lite hjälp där. Jag har ju bra folk omkring mig som kan hjälpa Elise.

Dags att lägga upp en plan....

  Av Mia - 29 mars 2012 20:23

V,13

Måndag     Skritta i skogen

Tisdag       Promenad 2.5km

Onsdag     Dressyr på banan med Elin & Johanna.

Torsdag    Dressyr på banan. Övergångar med hjälp av koner (red även Emmi)

Fredag      Promenad (Elise ska skritta ut Eddie)

Lördag      Elin rider ut

Söndag     Elin tränar dressyr


V.14

Måndag   Skritta ut

Tisdag     Markarbete: Travbommar och enkla kryss

Onsdag    Longera ev kort sitsträning

Torsdag   Dressyr på banan

Fredag    Ingen ridning på hela helgen

Lördag    Vila och ev longering

Söndag   lite promenader och ev tömkörning

Av Mia - 29 mars 2012 19:48

Idag blev det mycket träning för Elise.

Först red hon Emmi. Lite ostadigt i början. Red igenom LC:2 utan galopparbete. Men ingen form. Sedan la vi ut 4 koner och tränade lite framdelsvändningar. Då lossnade det. Plötsligt blev det en fin form. Fina vändningar. Började jobba i trav och fick faktiskt fin form även där.

Emmi är ju inte snällast i världen att rida på.... Men idag har Elise galoperat på henne. Superfint. Lugn sansad arbetsgalopp. Underbara barn, jag blir så STOLT.

Lägger in en bild på Elise och Emmi från ett tidigare pass.

 
Sedan var det dags att träna Perlys

Det gick faktiskt bra där också. Inget bus alls. Hade lite svårt att få rätt galopp men annars så gick det toppen bra.

Avslutade på topp. De är så fina.

 

Av Mia - 29 mars 2012 13:36

Behöver verkligen en spark i baken. Hua... men men


Ska strax göra ett mellanmål till mig och Elise. Sedan blir det dressyrtränging på banan.

Ska försöka fortsätta på LC:2


Sedan får vi se vad som häner i helgen. Jag ska jobba och var Elise ska ta vägen har vi inte riktigt koll på än.

Hoppas att hon ska kunna åka till Hestugan. Då skulle Elise bli glad iallafall.


Ne nu ska jag sparka upp mig ur soffan....

Av Mia - 28 mars 2012 23:25

Blev lite sugen på att börja blogga igen.

Jag vet inte riktigt vad som hände. Varför slutade jag.... jaja Skitsamma nu är jag tillbaka.

En liten uppdatering.


Lilla Mikaela har flyttat till vikbolandet. Nu har vi en galen liten ungponny. Han är helt underbar ibland. Han har hittat in i våra hjärtan. Han blir 4 i maj. Så att det är lite bus är ju inte så konstigt. Han e ju bebis.


Lever i stallet. Lever för stallet.... typ. Är så glad att jag har stallet och mina goa vänner där.


Jag har jobbat inatt. Är inne på min tungvecka. Så nu är det bara helgen kvar. Sedan är det långledigt. Ska bli skönt. Kroppen orkar inte riktigt med längre.

Väntar och väntar på min GP. Har väntat i snart 4 månader nu. 2 år sedan jag sökte. Tiden går fort.


Idag i stallet var det riktigt skitväder. Men som tur var hade Elise lite draghjälp ut av underbara Elin och Johanna. Jag stannade kvar i stallet och övervakade på avstånd. Fy fan vad duktig Elise är. Jag ska nog inte lägga mig i hennes ridning hela tiden. Hon kan ju. Jag måste låta henne ha lite egen tid på banan med perlys.

Snart ska hon rida upp sitt första dressyrprogram. Jag kommer att vara tok nervös. haha Men hon fixar nog det galant.

Vi ska träna i morgon. Då ska Elise även ha en kompis med sig till stallet.


Nehe surfa runt en stund och sedan försöka sova lite. Så jag inte sover bort morgondagen....Presentation


Livet runt Mia och alla hästarna

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ mia- med Blogkeen
Följ mia- med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se